Geef jouw mening over seks en porno bij
Home » Seksroddels & seksnieuws » Bruine ogen betrouwbaarder dan blauwe ogen

Bruine ogen betrouwbaarder dan blauwe ogen

Gepubliceerd op 22 januari 2013 om 12:18

Uit onderzoek blijkt, dat personen met bruine ogen als betrouwbaarder worden ervaren dan degenen met blauwe ogen. Daarbij zijn gelaatstrekken bij de man zoals de vorm van de kin en mond ook erg bepalend.

Degenen met bruine ogen werden als betrouwbaarder beschouwd. Naast de kleur van de ogen, is ook de gezichtsvorm bepalend. De gezichten van mannen met blauwe ogen werden gekenmerkt door een meer hoekige en een prominent lager gezicht, een langere kin, een smallere mond met naar beneden wijzende hoeken, relatief kleinere ogen, en wenkbrauwen die nogal ver van elkaar afstaan. Dit was ook het patroon van een onbetrouwbaar gezicht. Mannen met bruine ogen daarentegen neigen naar een rondere en bredere kin, een bredere mond met naar boven wijzende hoeken, relatief grotere ogen en wenkbrauwen die dichter bij elkaar staan. Dit was ook het patroon van een betrouwbaar gezicht. Bij vrouwen maakte de vorm van het gezicht echter geen verschil. 

De onderzoekers concluderen dat, hoewel bruine ogen als betrouwbaarder werden ervaren, het niet de bruine kleur op zich is die iemand betrouwbaarder maakt. Het gaat eerder om de gelaatstrekken die geassocieerd worden met bruine ogen.

Geplaatst door Monique


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.